חישוב ערלה

השאלה: שלום.חבר שיש לו פרדס תפוזים (זן ני-אול)שניטע לפני כ 25 שנה .מבקש להעביר חלק מהפרדס ע"י הוצאת העצים עם גוש אדמה ולהעבירם לחלקה אחרת.האם נדרש שוב לספור שנות עורלה? תודה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | א' טבת תשפ"ג 22:51

שלום וברכה

תחילה יש לגזום את העצים ולהשאיר נוף קטן מאוד. אם העקירה תתבצע  עם גוש אדמה מספיק גדול, באופן שהעץ (לאחר הגיזום) יכול לחיות ממנו שבועיים לפחות (עם השקיה סטנדרטית), אין צורך בספירת ערלה מחדש. אם לא מתקיימים התנאים הנ"ל , יש למנות ערלה מחדש.

בהצלחה

מוטי שומרון