תשעה באב-טיסה

השאלה: שלום רב,
אני כרגע נמצאת באוסטרליה, ואני חוזרת לישראל כאשר באוסטרליה יום חמישי, 11:00 (30.7).
השאלה שלי היא ע"פ אלו זמנים עליי לצום? עפ אוסטרליה או הונג-קונג ששם יש עצירה או ישראל, או בכלל עפ החושך\אור???
תודה רבה, טל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:34:13 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הצום מתחיל לפי המקום שאת נמצאת בו, דהיינו אם זה אוסטרליה ביום רביעי בשקיעת החמה (שם), וכשתגיעי לישראל תצטרכי לצום עד סוף יום חמישי (צאת הכוכבים) אנו הולכים לפי תחילת הצום וסופו. (לפעמים מרויחים מספר שעות לפעמים מפסידים).

צום החמישי לששון ולשמחה