תשעה באב

השאלה: בס"ד
כבוד הרב האם מותר לי להתנדב בצום תשעה באב
במשמרת במד"א אם אני מעביר את זמן המתנה לקריאה תוך כדי לימוד (איכה/איוב)
והאם בזמן מקרה מותר לי לשתות מים כדי הצורך על מנת לא להתייבש (הפרמדאיק בצום יז´ בתמוז אמר לי שאם יש משהו אז לשתות מעט)
והאם במהלך צום תשעה באב מותר גם לקרוא בספר אני מאמין ובספרי שואה אחרים??

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:35:13 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אפשר להתנדב לט´ באב.
ב. אפשר להעביר את הזמן בספרי שואה ועצב.
ג. שתיה היא לפי הצורך, דהיינו אם היום חם ויש ירידה בתפקוד אפשר לשתות, אם היום לא מאומץ במיוחד ולא חם במיוחד ואין ירידה בתפקוד כדאי שלא לשתות.