צום תשעה באב - דחוף

השאלה: שאלתי לגבי אשה בת 78 שלוקחת קומדין מהשנה האחרונה לאחר שהיו הפרעות בקצב הלב והיא רוצה לצום. היא נמנעת מלשאול רופא.

האם מותר לה?

תודה
וצום מועיל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 10:54:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

רפואה שלימה

מי שנוטל קומדין לדלול הדם (נוגד קרישה) אסור לו לצום בתעניות, ואפילו ביום הכיפורים יש לשאול שוב. הבעיה איננה רק התרופה אלא חוסר הנוזלים יגרום לצמיגות דם שיכול לגרום לקרישי דם, על כן בתשעה באב אפשר לשתות רגיל. אם האשה איננה רוצה אפשר לשתות לשיעורים פחות מ 40 סמ"ק כל 9 דקות, ולגרום למצב של נוזלים בדם.

צום החמישי לששון ןלשמחה