צום והנקה

השאלה: שלום רב,
לפני כמעט שלושה חודשים ילדתי תאומות (שנולדו חודשיים לפני הזמן). אני מניקה אותן הנקה מלאה ולא נעזרת עד כה ב"ה בתוספות.
מאחר ואני חוששת שבעקבות הצום יתמעט החלב ולא יספיק לבנות רציתי לשאול כיצד לנהוג מתחילת הצום וכיצד לנהוג אם ח"ו אני חשה מאוד רע במהלכו או חשה שכמות החלב פוחתת.

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:23:04 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין להפסיק הנקה בייחוד במצבך, ועל כן אם תוכלי לנוח כל היום (אפשר לשאוב קצת חלב מלפני הצום), ולהמשיך להניק בלא להתאמץ עדיף. אולם אם את חשה רע או שכמות החלב פוחתת אפשר לשתות כרגיל.

צום החמישי לששון ולשמחה