צום בט´ באב למינקת

השאלה: שלום,
יש לי תינוקת בת 11 חודשים שעדיין יונקת כל ארוחה, אבל יש לה בנוסף 3 ארוחות של אוכל מוצק במהלך היום.ההנקה מאוד חשובה לי.
רציתי לשאול לגבי צום ט´ באב. האם אני אמורה לצום? האם זה יפגע לי בחלב? בד"כ יש לי הרבה חלב.
גם אם אני אמורה לצום, אני מתכננת להמשיך להניק במהלך הצום. האם יש אפשרות שאני רק אשתה במהלך היום (החל מהבוקר של הצום)?
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:22:04 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין צורך להפסיק להניק, אולם נשים מניקות כמוך מתחילות לצום, ונחות כל היום, ובכך החלב נשמר, וכמו כן אפשר לשאוב ארוחה אחת קודם לט´ באב, ולהניק רק פעם או פעמיים כדי לשמור את החלב. בכל אופן אם את מרגישה שהחלב מתחיל להגמר אפשר לשתות.

צום החמישי לששון ולשמחה