מנהגי שלושת השבועות

השאלה: שלום רב,
האם מותר ללכת עד תשעת הימים להצגה?זוהי הצגת דרמה ללא קטעים קומיים.
אני אשכנזיה ובעלי ספרדי,אני רגילה שאפשר ללכת לים ולבריכה עד 9 הימים ואצל בעלי לא נהוג,אך ממה שראיתי באתר אין בעיה לספרדים ללכת.מה לעשות?
בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:49:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אם ההצגה אין בה שירים וריקודים מיוחדים, מותר ללכת לראות.
2. אינני יודע מדוע בעלך מחמיר בכך. אולי מכיוון שהשו"ע אומר שימים אלו הם ימי סכנה ואין להסתכן בכך. נראה שבימינו כשיש מציל ולא נכנסים עמוק אפשר להקל עד ר"ח. אולם אם בעלך איננו רוצה מכיוון שכך ההי המנהג שלהם הוא יכול להתיר לכם ללכת לרחוץ עד ר"ח.

צום הרביעי לששון ולשמחה