מחליפה לט´ באב

השאלה: שלום לכבוד הרב.

אני עובדת במקום לא דתי, בקייטנה, והם עובדים בט´ באב. כמובן שאיני מתכוונת לעבוד ביום זה.

לפי חובת העובדים, במידה ועובד צריך להיעדר מהעבודה משום מחלה/חופש/עניין אחר, עליו למצוא מחליף (ישנה רשימת מחליפים עם טלפונים שאליהם העובד מתקשר).

חשבתי, שאם אמצא מחליפ/ה ליום זה, הרי אני מחטיאה אותה. שכן לא הייתה עובדת במקומי לולא ביקשתי ממנה.

מה עליי לעשות???

בתודה רבה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:46:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עבודה בט´ באב לא רואים בה סימן ברכה, אבל איננה איסור, ובודאי לעניין ילדים שצריך לטפל בהם אין בכך איסור. על כן את יכולה לבקש מחליף ואין כאן כל הכשלה של השני שהוא לא חושש לסימן ברכה.