ט´ באב ויחוד

השאלה: שלום! יש לי כמה שאלות:
1. האם בט´ באב מותר לנסוע לטיול במקום לצורך לימוד ועיסוק בחורבן (אני חושבת שהאווירה שם תעזור לי להתחבר ולעסוק בחורבן טוב יותר)?
2. האם מותר לבן להיות במקום (דירה/חדר) רק עם עוד שתי בנות? ולהפך (לבת עם שני בנים)?
3. האם מותר לי לנסוע עם החבר לטיול של יומיים אם כל אחד מאיתנו ישן בדירה נפרדת?
4. יש לי שני חברים חילונים שנראה לי שהם מאוד מתאימים. האם ראוי לשדך ביניהם למרות שלא יקפידו על הלכות של בינו ובינה?

תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:05:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אם זה מועיל לך לעניין זכירת האבלות והחרבן, אפשר.
2. אסור.
3. אם הטיול מבודד במקום שלא באים אנשים אסור, אם הטיול הוא במקום שרבים הולכים בו מותר.
4. אפשר לשדך, ואי"ה ישמרו את כל חוקי התורה הקדושה.

צום החמישי לששון ולשמחה