חובת הצום על אישה הרה

השאלה: שלום לרב,
אשתי תהיה בחודש שישי בצום תשעה באב ואמרו לי לציין שעברנו הפלה , רצינו לדעת האם אשתי צריכה לצום רגיל או שיש דין מיוחד לאישה הרה? כמו כן מה הדין לגבי יום כיפור שאז נהיה בסוף שביעי תחילת שמיני.
בתודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 11:08:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תחילה יש לשאול רופא מה המדיניות שלו לגבי הצום של אשתך, ולאחר מכן אפשר לענות הלכתית. בכל אופן אין היתר גורף שכל אשה הרה לא צמה בט´ באב, שהרי כתוב שנהגו לצום. בזמן שאלה זו כדאי כבר לשאול את הרופא על יום הכיפורים.

צום החמישי לששון ולשמחה