הנקה וצום ט´ באב

השאלה: שלום רב,
ביתי (השלישית במספר) בת 5 חודשים, יונקת בלבד.
בחודשים האחרונים ניסינו אני, בעלי והסבתא לתת לה לאכול מבקבוק (חלב שאוב ותחליפי חלב) אך ללא הצלחה. היא לא מוכנה להכניס את הבקבוק לפה. ניסינו גם להחליף סוגי בקבוקים ופטמות, אך ללא הועיל, הקטנה דבקה בשלה..

צום ט´ באב מתקרב ואני מפחדת שבצום (בעיקר משתייה) לא יהיה לי מספיק חלב וחלופה אין לי..

מה עלי לעשות???
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 3:59:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ראשית חכמה היא לא לדאוג, הדאגה עצמה מפחיתה את החלב ואיכותו.
לעניין ט´ באב אם תנוחי טוב כל היום מתחילתו ללא מאמץ שלך (מאידך מאמץ מצד הבעל)אלא מנוחה במזגן, אזי אי"ה הכל יהיה על הצד היותר טוב. בכל מקרה אם מתעוררת בעיה אפילו קטנה אפשר להפסיק לצום ולשתות ולאכול כרגיל.