הנקה ביום כיפור

השאלה: בס"ד הנני אמא לתינוק בן 3 חודשים היונק באופן מלא .עד עתה טרם הרגשתי התאוששות של ממש מאז הלידה עדיין חולשה שתוקפת מידי פעם ,כמו כן נזקקת להרבה שתייה בגלל צימאון רב חולשה וסחרחורות (בנוסף אני מסיימת אנטיביוטיקה בערב יוה"כ בגלל דלקת גרון)האם עלי לצום מלא?לחכותשמא אחלש ואז אצטרך לשתות כמות גדולה של נוזלים שלא תהייה על פי שיעורין?מה ההלכה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 12:01:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב.

נראה שאם תאכלי ותנוחי בערב הצום בצורה טובה, כמו כן תשתדלי לשתות מיץ ענבים וכדו´, אזי תוכלי לעבור את הצום בשכיבה במיטה ללא התאמצות. ואולם אם בכל אופן יהיו סחרחורות או מיעוט חלב אפשר יהיה לשתות פחות מ44 סמ"ק על 9 דקות. פעולה זו מועילה מאד, למרות שהיא לוקחת זמן. כמו כן בשתייה ביוה"כ (אם צריך) אפשר לשתות ג"כ מיץ ענבים שזה מקל מאד ומחזק את הגוף.

גמר חתימה טובה