דחוף מאד - צום בהנקת ילד חולה

השאלה: שלום רב,
בני בן 8 חודשים ואני מניקה אותו בשלב זה פעם ביום, בדרך כלל כשהוא מתעורר בלילה או בבוקר, ולפעמים גם קצת כפינוק בנוסף לתחליף חלב בערב לפני השינה. אמנם ההנקה מאד מצמיאה אבל לא חשבתי שלא לצום, אלא שאתמול בערב בני התחיל להיות חולה ומאז יש לו חום גבוה. בפעם הקודמת שהוא היה חולה, לפני כחודש, הדבר היחידי שהרגיע אותו כשהרגיש לא טוב היה הנקה, וגם אתמול בערב, אחרי תקופה ארוכה שאני נותנת לו תחליף לפני השינה כדי שישבע יותר ויישן יותר טוב, הוא לא הסכים לבקבוק בכלל אלא רצה רק הנקה, והנקתי אותו גם בערב וגם כשקם באמצע הלילה. אני מניחה שגם הערב והלילה ההנקה תהווה מרפא ומרגוע בשבילו, ואני חוששת שהנקה מוגברת דווקא בצום תחליש אותי ותצמיא אותי מאד. בדרך כלל בצומות כואב לי מאד הראש. מתווסף לזה העניין שספציפית מחר (משעות אחה"צ ועד ההשכבה של הילד לישון) גם לא תהיה לי כל עזרה בטיפול בילד ואני מאד חוששת לסבול מכאב ראש שיקשה עליי לתפקד איתו. מה לעשות?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/21/2013 10:52:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

את צריכה לדאוג שלתינוק יהיה מספיק חלב, ולכן תשתדלי לנוח כל היום (כמה שאפשר), אם יווצר מצב שאת מרגישה לא טוב, או שתראי שיש מעט חלב אז תתחילי לשתות כרגיל.

צום החמישי לששון ולשמחה