בשר ויין תענוג?

השאלה: האם בשר ויין מסמלים תענוג? אולי בימי העבר שהיה נהוג לאכול בשר רק בשמחות זה היה באמת נכון, היום אנחנו אוכלים בשר לפחות פעם ביום, ואני אישית ממש לא מתענג על בשר או יין,אז למה ממשיכים לטעון את זה?למה קבעו הלכות אבלות, כל אחד מתאבל בצורה שונה ואי אפשר להכתיב לנו כיצד להתאבל,אז למה יש הלכות אבלות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 12:06:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בכל דבר יש בסיס ומסגרת ויש דברים פרטיים. לכן ההלכה קובעת הלכות אבלות, מכיוון שיהיו הרבה שיעשו הרבה יותר ואפילו יכולים להזיק לעצמם, כפי שהיה, ועל כן חכמים עשו גדרות לטובת הציבור. אולם כל אחד יכול להוסיף בתפילות ואמירת תקונים וכדו´, אולם אם היינו נותנים ביד כל אחד לעשות כרצונו יהיו שיעשו הרבה מדי ויש שיעשו מעט מדי, ועל כן יש בסיס קבוע אולם אדם יכול להוסיף עוד דברים. כפי שהתפילה היא קבועה אולם כל אחד יכול להוסיף בקשות פרטיות במהלכה.

צום החמישי לששון ושמחה