תחליף כדור לכדור כשר לפסח

השאלה: שלום הרב,
אני אחרי לידה והרופא הורה לי לקחת כדור בשם סרוגרד פוליק (כדור ברזל), הכדור אינו כשר לפסח ואם כבוד הרב יודע על כדור אחר שאני אוכל לקחת שהוא כשר ואם יש לך מס´ טלפון של רוקח שאני אוכל להתייעת איתו על כדורים נכונים

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:40:40 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ללידה.

א. כדאי להתקשר עם רופאת משפחה, אם אין אפשרות ניתן לדבר עם ד"ר חנה קטן (שעלבים), או ד"ר בת שבע הרשקוביץ (נריה - טלמון). אפשר ליצור קשר עם מכון שלזינגר בירושלים העוסק ברפואה.
ב. אם אין פתרון אחר, אפשר לעטוף את הכדור בניילון נצמד או בקפסולות שניתן לקנות בבית מרקחת (לפורר את הכדור ולהכניס לקפסולה).

חג כשר ושמח