שרות של פסח לגבי

השאלה:

שלום לכם כבודכם אשמח לפתרון כמה שאלות

1.האם צריך לשמור כשרות של פסח לגבי:
חומרי ניקוי ובשמים כמו:
אבקת כביסה
דאודורנט
בושם
סמרטוטים
משחה לפצעי בגרות
משחה לפצעים פתוחים
קרם ידיים
תמיסה לעדשות ראיה
מי פה

האם צריך שהכל יהיה רשום כשר לפסח כי כרגע יש לי את כל אלה ללא הכשר לפסח אז צריך להחביא את הכל?

לגבי ההסתרה אני שם בארון ושלט ואין באפשרותי ככל הנראה לסגור את זה כי זה דלת של ארון האם זה בסדר אם יש שלט אזהרה?

אם אני סביב אנשים לא מקפידים שקנו למשל טלויזיה בשבת האם אני יכול להנות מיזה כלומר להסתכל בה לאחר השבת ואילך?
או פח אשפה וכולי

האם יש טעם להוציא את הארונות של הכלים להוציא את כל הכלים ולנקות את המדפים למרות שזה כלים שטופים לא נראה לי שיש חמץ שם

כל טוב
יום טוב ומבורך

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:06:06 AM
בס"ד

שלום ברכת ד´

א. אין צורך.
ב. בלי אלכוהול אפשר להשתמש.
ג. בושם יש להקפיד לכתחילה שיהיה כשר לפסח.
ד. אין בעיה.
ה. אין בעיה.
ו. אין חובה לצרוך כשר לפסח, יש מהדרים.
ז. אין צורך.
ח. יש להקפיד לכתחילה.
כל הדברים המנויים אפשר להשאיר בבית אין צריך למכור.

ב. אפשר להנות מהמכשירים שקנו בשבת לאחר השבת.

שבת שלום