קמין אבן - הכשרה או שימוש בפסח

השאלה:

לאנשים רבים יש קמין בגינה/בחצר הבית. הקמין בנוי ברובו מחומרים טבעיים או בניין, כגון: אבן טבעית, אבני שמוט, כורכרית וכו’, חלקיו הפנימיים עשויים מתכות. כאשר צולים בשרים על האש מובן שחלקי האבן הפנימיים סופגים את העשן, ריחות וכד’. תחתית תא השריפה הבנויה גם היא מאבן, מכילה את הפחמים וגם סופגת וקולטת שארי בשר וחמץ. האם ניתן להכשיר קמינים מסוגים כאלו וכיצד?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. לפי הנאמר לא עשו שם חמץ אלא כנראה השאלה שעשו בתנור זה חמץ מלבד בשרים וכו'.
ב. יש להסיק את התנור היטב עד שילכו הגחלים על פני כולו.
ג. עיין שו"ע סי' תסא סעיף א.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי