קטניות באגוזים

השאלה:

השנה נפגשתי עם חבילות רבות של אגוזי מלך ופקאן ושקדים טבעיים שאינם קלויים שכתוב על השקית שהם כשרים לפסח לאוכלי קטניות.

אינני מצליח להבין איזה טעם יכול להיות לכך שדברים אלו יהיו קטניות.
אני מניח שכל קו היצור קיבל הכשר רק לאוכלי קטניות. האם יש לחשוש שיש בחבילות אלו באמת קטניות או שגם אשכנזי יכול לאכול אותם.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני יודע. אני מניח שהמדובר באגזוים קלופים וא"כ ייתכן שבאותו מפעל אורזים גם קטניות ויש אחוז מסויים של התערבות ולכן החשש.

עכ"פ ניתן לקנות חבילות אגוזים אלו לבדוק אותם מקטניות ולהניח את הקטניות בצד.

כמו"כ ניתן לעשות זאת גם בפסח עצמו ולא לאכול את הקטניות אלא להניחם לאחר הפסח.