קבר רחל בחודש ניסן ושמירת תבלינים בפסח

השאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב,

יש לי שני שאלות:
1. נהוג לא לעלות לבית עלמין בחודש ניסן. האם מותר ללכת לקבר רחל בחודש ניסן? אם כן, מדוע?
2. שמעתי שבמהלך השנה מוסיפים לתבלינים מעט קמח ובפסח מייצרים פס ייצור מיוחד שהוא 100 אחוז תבלין ללא כל תוספות. האם תבלינים שאין עליהם כשרות לפסח מותר לשמור בבית לשימוש לאחר הפסח או לא מכיוון שיש מוסיפים קמח שהוא חמץ גמור לתבלין ויש צורך לזרוק את כל התבלינים לפח?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. אפשר ללכת לקברי צדיקים בחודש ניסן, בגלל מעלת הצדיקים, ובודאי רחל שמבכה על בניה, תשמע תפילות עם ישראל.
ב. אם יש תוספת היא קטנה ביותר ובטלה בערב פסח, ועל כן אפשר להשהות אבל אסור לאכול, כיוון שאכילה בפסח היא בכל שהוא.

שבת שלום
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי