קבוקים של תינוק

השאלה:

1. האם צריך להכשיר את הבקבוקים של תינוק בן 4 חודשים? ואם כן אזי איך או שצריך לקנות חדשים?
2. אני מניקה + נותנת סימילק כי אין לי מספיק חלב, פניתי לחב´ סימילק ושאלתי האם יהיה להם מוצר עם הכשר לפסח ונאמר לי לא, אך נאמר לי גם כי אין במוצר שלהם חמץ.
מה אלי לעשות בפסח במצב זה? האם ניתן להמשיך ולהשתמש בסימילק בפסח או לא?
ראוי לציין כי פעם ניסיתי לעבור מסימילק רגיל לסימילק עם נוסחה משופרת וילד שלי לא הגיב לזה טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 12:00:03 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת הבן.

1. כדאי שיהיה בקבוק חדש לפסח.
2. אם אפשר לקבל על כך תעודה שאין חמץ בסימילק הרי שאפשר להסתמך על כך. אם אין תעודה או אישור מוסמך על כך, יש להשתדל להרגיל את הילד לחלק מסוג אחר, אפשר לאט לאט. כמו כן אפשר לפעמים להכין חלב אם במקפיא מערב פסח, וכל פעם לתת תוספת.
אם כל האפשרויות הללו לא יועילו, אפשר לבדוק את התכולה של סימילק (הכתוב על הקופסא) ואם אין שם חמץ אפשר להשתמש בכך בפסח.