פסח בחול

השאלה: אני עובד בחול ואני היחיד שמתכוון לשמור את חג הפסח. אני לא דתי ולא בקי בהלכות. אבל אני ממש רוצה לשמור את החג כמו שצריך יש לי חדר לבד שאותו אני אנקה כדי שלא יהייה חמץ אבל מה עם שאר הדברים?
האוכל שחמץ שאותו אני לא יכול להסתיר כי כולם אוכלים אותו.
ועוד הלכות רבות שאני בכלל לא מכיר.
אם אין דרך לשמור על החג כהילכתו העדיף לישון באוהל בגינה.

מצטער שהשאלה שלי לא ממוקדת וברורה אני פשוט לא יודע איך לשאול כי אני לא מכיר את ההלכות היטב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 8:35:40 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חמץ שאינו שלך לא נאסר בראייה, רק חמץ שלך אסור בראייה, ועל כן לפני החג תמכור לנכרי את כל החמץ שלך וברשותך, כמו כן תודיע שאפילו אם יכנס חמץ לרשותך אינך רוצה לזכות בו.
הראייה של חמץ אחרים לא נאסר.