ערב פסח שחל בשבת (המשך)

השאלה:

כבוד הרב אמר לי שהשנה שפסח חל בשבת עצמה וערב פסח חל ביום ששי נוהגים בו כמו בערב פסח רגיל אבל הבנתי שאם ערב פסח חל ביום ששי כל ההכנות אמורות להסתיים עד כניסת שבת וזה שונה מערב פסח רגיל אז איך זה שהשנה נוהגים בערב פסח רגיל אם אמורים לסיים את כל ההכנות לפני כניסת שבת? כי זה שונה מזה שערב פסח חל ביום חול ולא ביום ששי

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נדמה לי שהתלפת בין ערב פסח שחל להיות בשבת לערב פסח רגיל.
ערב פסח שחל בשבת (היינו ליל הסדר במוצאי שבת) הוא מצד אחד רק יג בניסן ומאידך זה הזמן האחרון שניתן לבער חמץ בשריפה, לכן מחד אנו משיירים חמץ לאכילה בשבת שהיא ערב פסח, ומאידך אנו מבערים את כל החמץ לפי הזמנים הרגילים של כל ערב פסח וכמובן בודקים חמץ בחמישי אור לששי. השנה שפסח חל בשבת ובליל שבת נשב לליל הסדר, דיני יום ששי כמו כל ערב פסח רגיל ויש כמה דיני הכנה שלא ניתן לעשותם בשבת וצריך לעשותם מערב שבת. אולם דיני ביעור חמץ כמו בכל ערב פסח.