עבודה בפסח במקום לא כשר

השאלה: רציתי לשאול לגבי עבודה בפסח.אני עובדת עם ילד אוטיסט בביתו ורציתי לדעת איך לנהוג-מדובר בבית חילוני שככל הנראה לא יוכשר לכבוד החג.יתכן ויהיה להם לחם מכיוון שהילד אוכל דברים מאוד ספציפיים והם יעדיפו שהוא יאכל את זה מאשר שלא יאכל כלל.
מצד אחד אני לא מעוניינת לבקש או לפנות אליהם בעניין כי מדובר בביתם ואני לא מרגישה שיש לי זכות לבוא ולומר להם כיצד לנהוג בביתם ועצם ההצעה נראית לי סוג של כפייה ככה שאני מאוד רוצה להימנע מזה.
בכל מקר רציתי לדעת מה אני צריכה לעשות בעניין.
תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:11:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

את יכולה להמשיך לעבוד עם הילד, רק לא להאכיל אותו חמץ. לכן אם תבואי לשחק עם בחור הדבר מותר אולם אכילה שלך או האכלה לנער היא אסורה.