נגיעה בחמץ שנמכר

השאלה: שלום רב ויישר כוח על עבודה הקודש שאתם עושים!

שאלתי היא כזו:

אני נער חוזר בתשובה, אמי ניקתה את הבית לכבוד פסח, והשאירה מעט חמץ. שבוע שעבר מכרתי את החמץ דרך הרב שלי.

אמנם אמא שלי אמרה שבחמץ שהיא השאירה אף אחד לא ישתמש, אך אני מפחד כי בטעות במהלך החג מישהו יגע בו (ואולי אף יגביהה אותו, דהיינו- יזכה בו) ואז לאחר הפסח לא ניתן יהי להשתמש בו.
לכן שאלתי היא האם באמת נגיעה או הגבהה של מישהו מבני הבית ´יקנה´ לו את החמץ? ואם כן האם חובה לזרוק אותו?
תודה רבה ויישר כוח
נ.ב בבקשה אם אפשר לא לפרסם את השאלה באתר, תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 3:19:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נגיעה איננה מבטלת מכר, אלא א"כ רוצים להראות בעלות, דהיינו גם ההעברה לא תבטל את המקח. ונראה שאפילו אם חלילה ישתמשו בו לא יתבטל המקח.

חג כשר ושמח