מצות ללא גלוטן

השאלה:

אני חולה צאליק. בשנים האחרונות משווקות מצות ללא גלוטן. אני קצת מבולבל - הרי החימוץ הוא תוצאה של הגלוטן, אז כיצד ניתן לצאת י"ח במצה שלא יכולה להחמיץ?
מה דעת רבני המכון בנושא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

באינצקלופדיה לענייני רפואה של הרב שטיינברג מעריך שלרוב החולים אין בעיה באכילת כמות קטנה מאד חד פעמי (כזית עד שניים) בליל פסח, רק מעט אנשים שיש להם ידיעה שהם רגישים מאד מאד להם אסור לטעום כלל גלוטן. בהם התעוררה השאלה האם אפשר לצאת במצות משבולת שועל למרות שאין בהם גלוטן כיוון שאינה ראויה לחימוץ. ונראה שכיוון ויש בכך ספק הלכתי כדאי לאכול מצות משבולת שועל ולשמוע את הברכות מעורך הסדר, ואז יאכל ויצא ידי כל השיטות. עיין באריכות באהלה של תורה ח"ה סי' מג.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי