מזון בע´´ח בפסח+ הפיכת כלי חלבי לבשרי

השאלה: לרב שלום,
רציתי לשאול לגבי מזון בעלי חיים בפסח ושאלה לגבי כלים.
1. אנו מגדלים תוכי הניזון משלושה סוגי מאכלים:
1.דוחן
2.גרעיני חמניה
3. תערובת גרעינים+ דוחן+ חיטה.
האם דוחן נחשב לחמץ? איזה מבין המאכלים הנ"ל נחשב לחמץ? והאם ניתן לעשות לזה מכירת חמץ ולהשתמש בזה לאחר פסח?
2. שאלה שניה לגבי כלים.
יש לנו סט צלחות (מחרס או זכוכית לא יודע) והשתמשנו בחלק קטן מהסט פעם אחת למאכלי חלב. כל סט הצלחות כבר חודשיים שוכב בארון וברצונינו להופכו לסט צלחות בשרי. מהי הדרך להופכו לבשרי? האם צריך להכשיר אותן בדרך כלשהי? או שאולי עקב זה שהן שכבו חודשיים בארון ניתן להשתמש בהן כבשריות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:53:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

דוחן הוא קטנית (בני אשכנז מקילים בהנאתם), חיטה היא חמץ. אפשר למכור דוחן או חיטה ולהשתמש לאחר פסח, יש מחמירים לא למכור חמץ גמור, אבל חיטה לא טחונה לרוב לא לתותה.

ב. אם זה זכוכית כדאי להגעיל (חלק מהספרדים לא מצריכים הגעלה, אלא נקוי ושמוש). אם הם חרס והשתמשו רק בצלחת ככלי שני(לא בשלו בו), אפשר להגעיל לאחר י"ב חודש ששכבו בצד.