התשובה
שמרים יבשים - תלוי ממה הם עשויים ישנם שמרי יין וישנם
העשויים מדגנים. אם לא ידוע יש לחוש לאיסור דאורייתא ולשרוף.
גריסים - יש מדגנים ויש מקטניות אך לעתים מתערבת בתוכן
חיטה. וע"כ האוכל קטנית ראוי שיבדוק היטב שאין מעורבים בהם
גרעיני חיטה.
אבקת אפיה - צריכה הכשר לפסח לשם שימוש בפסח, אין
חיוב לבערה תלוי כי היא עשויה מחומר כימי.
זעתר - מערבים בו חיטה לכן יש לשורפו. .
שוקולית - תלוי במרכיבים אם מוסיפים דגנים היא חמץ גמור ואם
קטניות אינה חמץ אך צריכה הכשר לפסח