כשרות חומצת לימון לפסח

השאלה:

חתני ישב אצלנו בפסח לארוחה ולא רצה מזון שהשתמשתי בחומץ או מיץ לימון, אינני זוכרת, בגלל שהיה כתוב על המוצרים הכלולים במיץ הטבעי - חומצת לימון. היש אמת בקביעתו?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

יש בארץ שתי חומצות לימון. יש אחת שהיא עשויה משעורה לאחר תהליכים מורכבים ומסובכים, ולא ניתן להכיר כלל את חומר יסוד. ויש סוג שהוא עשוי משרשי עצים שאין בו בעיות בפסח (נעשה בחו"ל). נחלקו הפוסקים לעניין החומצת לימון הראשונה, האם יש חשש בפסח. לגבי הסוג השני אין חשש (רוב המיצים ותמציות עשויות מהחומצה שנעשית משרשי העצים). על כן השאלה היא איזה סוג חומצה היה לכם יתכן שהיה לכם סוג חומצות לימון שאין עליו ספקות כלל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי