כשרות הבית

השאלה: שלום רב,

ההורים שלי חילונים גמורים אני חזרתי בתשובה הם מכבדים אותי והכל אבל פתאום הגיע חג הפסח והכל התפוצץ. אמנם עשית ביעור חמץ ושריפת חמץ ולא ידעתי שבכלל בבית שלי יש חמץ את הלחם ואת מה שהיה במקרר הם הוציאו אבל הם השאירו במקרר מיונז ועוד כמה רטבים כאלה שלא כתוב עלים כשר לפסח הארון תבלינים כלו חמץ הכלים החדשים לא עברו טבילה ניסית לשכנע אותם בכל הדרכים אבל הם לא רצו בקיצור אני בוכה יום יום על זה ואני לא יודע מה לעשות ברוך השם שאת ליל הסדר ואת היום שלמחרת עברתי אצל סבא וסבתא שלי שהם דתיים אבל שאר הימים שאני בבית אני לא יודע מה לעשות וגם אני לא יודע עם להשתמש במכונה של המים בבקשה עזרו לי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 3:11:06 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי מה שאני רואה מהמכתב שלך ההורים השאירו רק קטניות שאין איסור להשאירם, לא כל דבר שלא כתוב עליו כשר לפסח הוא חמץ שאין להשהותו. אומנם לאכול אין לאכל, אבל אין איסור בהשהייתו.
לגבי הכלים גם צריך להשתדל שיטבלו אותם אולם אם הם מתנגדים אפשר לאכול בכלים חד פעמיים.
המכונה של המים אין איתה בעיות בד"כ, בודאי אם ניקו אותה טוב.

חג כשר ושמח