כמון בפסח דחוף ביותר

השאלה: האים התבלין כמון כשר לפסח? ומה הם כל הדעות אים אפשר תשובה ברורה חשוב לי מאוד דעות הפוסקים תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 8:40:53 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש מחלוקת בין חכמי אשכנז לגבי כמון, יש מחשיבים אות כקטנית כיוון שגדל בתוך תרמיל ויש מחשיבים אותו כירק. עיין ט"ז סי´ תנג ס"ק א, (קימל הוא כמון), ומ"ב ס"ק יג. ושדה חמד חו"מ סי´ ו אות ד ד"ה ונשאל.
ועוד יש להוסיף שכמון כיוון שמגדלים אותו בשדות חיטה יש לברור היטב אפילו לאלו שאוכלים כמון צריך ברירה ונפוי היטב היטב.

חג כשר ושמח