התשובה
רוב הכיורים עשויים חרסינה וכידוע כלי חרס אי אפשר להגעיל. ולכן
כיון שכל השנה הינך שופך אוכל חמץ לכיור בהחלט סביר שהכיור
בלע חמץ ויפלוט ויבליע תוך כדי שימוש בפסח לתוך כלי הכשר לפסח.
ואע"פ שיש כאן טעמים פגומים בכ"ז בפסח מרחיקים מכל מצב של
מגע עם חמץ, ולכן מדינא ראוי שכלים כשרים לא ישבו על הכיור
אפילו שפכו עליו רותחים.
אם הכיור ממתכת ניתן להקל לאחר הכשרה כראוי.
כיור חרסינה שאין מניחים בו כלים אינו צריך כיסוי אבל מן הראוי
לנקותו ולשפוך עליו רותחים.
שיש הוא כלי אבן ולכן אם עירו עליו רותחים והעבירו תוך כדי עירוי
גוף לוהט (אני משתמשמ במגהץ חם מנותק מהזרם) לאחר הנקיונות
ניתן להשתמש בו,
בכל זאת יש מהדרין הסבורים שמה שמכונה 'שיש' הוא בעצם חרסינה
ולכן הוא אינו ניתן להגעלה, כמו"כ עצם שפיכת הרותחים במשטח כ"כ
גדול גם אם מצרפים גוף לוהט אינו מספיק כדי לחמם ולהחשיב זאת
כעירוי, מפני שבפועל השיש קר ולכן הם נוהגי לכסות את השיש