כיבוי אש ביום טוב

השאלה: בס"ד
א-עדיין לא הבנתי כיצד מכבים את האש ביום טוב,תוכל להסביר לי יותר מדויק?
ב-אם אני אוכל מאכל שברכתו האחרונה היא מעיין שלוש ומאכל שברכתו האחרונה היא בורא נפשות,מה לברך קודם,בורא נפשות או מעיין שלוש?
ג-חז"ל אמרו ש"בניסן נגאלו ובניסן עתידים להיגאל".האם זה לא חישוב קיצין שעושים חז"ל?

בברכת חג שמח וכשר,
סתיו

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:46:09 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אי אפשר לכבות אש ביו"ט, יש אפשרות בגרמא על ידי הרתחת מים ולאחר מכן יזלו ויכבו, והדרך היותר טובה היא על ידי שעון גז לשבת, ובכך אין בעיה כלל.
ב. קודם מעין ג´ ולאחר מכן בורא נפשות.
ג. עתידים להגאל אין פרושו כל הגאולה, יתכן שלב או תהליך מסוים ואולי חשוב בניסן, אבל אין זה אומר שהגאולה לא תמשך חדשים או שנים עד שתושלם. על הגאולה העתידה נאמר כי לא בחפזון תצאון.

שבת שלום וחג שמח