ישראלים בחג שני של גלויות

השאלה: בס"ד
לכבוד הרב.
אשתי ואני נהיה בעז"ה בפס"ח השנה בחו"ל והציעו לנו לצאת לטיול בנסיעה בתאריך ט"ז ניסן שיוצא חג שני של גלויות בשביל לעשות את זה בהצנע התכנון הוא לצאת לפנות בוקר ולחזור במוצאי חג ולחבוש כובעים במקום כיפות.
א. האם מותר לנו להצטרף לטיול.
ב. האם אשתי יכולה ללכת עם מטפחת לטיול מטעמים שדתיוית הם לא היחידות שחובשות מטפחות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 3:36:34 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לדעתי אין להקל בכך כפי שכתב המשנה ברורה (תצו ס"ק ט) שאפילו בצנעא אסור לעשות מלאכות (דאורייתא ודרבנן) אלא א"כ זה לצורך מצווה, א"כ מה תועיל ההתחפשות.