יוגורט הדנונה הלבן

השאלה:

שלום,
מה אפשר לעשות בקשר למבוגרים וילדים אם השנה כל המעדנים הם לאוכלי קטניות בלבד?
מדוע היוגורט הדנונה הלבן - יש בו קטניות?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:58:00 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

היום התיעוש של המאכלים גדול כל כך, שכל מאכל מורכב מהמון פריטים שאפילו אינך מעלה בדעתך. חומרים משממרים מעצבים, מייצבים, טעם ריח, וכל חומר מורכב מהרבה חלקים ותכונות שונות, ועל כן יש גם קטניות במאכלים אלו. אני מסכים שביוגורט טבעי בד"כ אין חימוץ וגבינה ג"כ, ועל כן כדאי לקראת חג החרות לחזור לבסיסי המזון, ובזכות אכילה ושמירת אכילה נזכה לאכול מהפסחים והשלמים.