חמץ שעבר עליו הפסח ונמכר

השאלה: חברה טובה שלי, שאינה דתייה, אך שומרת כשרות לא הכשירה את הדירה שלה לפסח אלא מכרה את הדירה כולה במכירת חמץ.
ידוע לי שבמקרה כזה היא אינה יכולה להיכנס לדירה כל החג.
במידה והיא/אדם אחר יגיעו לישון בדירה במהלך חול המועד, האם מכירת החמץ נחשבת? מה יהיה לאחר פסח? האם מותר לי לאכול בדירתה? בכלים, וכו´?..
תודה וחג שמח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:26:40 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל מכירות חמץ אינן של הדירה אלא את החמץ שבדירה, ועל כן אפשר להכנס לדירה, אבל לא למקום שיש בו חמץ, דהיינו צריך לנעול את החמץ או את החדר שבו הוא נמצא.
לאחר הפסח יהיה מותר לאכול בכלים, יש שהקפידו על החמץ ממש שלא לאכלו למרות המכירה.

מועדים לשמחה