חלה שהתערבבה

השאלה:

שלום לכבוד הרב.
לאחר אפיית מצות מצווה, צירפנו את כל המצות והפרשנו חלה בברכה.
דא עקא, שבשגגה החלה התערבבה יחד עם מצות הספק שניתנו לילדים לאחר האפיה. עם שימת הלב לבעיה, נטלתי את המצות מידיהם. רוב הסיכויים שהיא לא נאכלה, אך ליבי נוקפני.
מה דרך התיקון והתשובה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל חיוב הפרשה של מצות ילדים היא בעיה מדין עיסה העומדת להיחלק, ואולם אם נסביר שהיה חיוב של המורה או בית הספר, א"כ הדרך הנכונה היא להשאל על החלה ולהפריש מחדש. אולם חסרים עוד פרטים בנידון זה אבל כנראה כבר נדון לאחר החג.

חג כשר ושמח
הרב יהודה הלוי עמיחי