הגעלת כלים בפסח

השאלה: אורח שהגיע לביתי הערב הוצא בטעות כלי של פסח שעובר במשפחה שלנו מדורי דורות ושם בו בייגלה, אין לי מושג אם הכלי הזה פורצלן או חרסינה, האם יש אפשרות להכשירו (הגעלה) לפסח הכלי הכיל בייגלה ולא ספג חום בכל דרך או צורה שהיא, הכלי הזה מהווה חלק חשוב מחג הפסח שלנו ויכאב לי מאד אם הוא לא יהווה חלק חשוב מהאווירה המיוחדת  שכלי חג הפסח משרים עלינו בכל שנה!

התשובה

הרב הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/15/2013 2:13:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם ברור שלא הגיע במגע עם חם, אפשר לשטוף היטב ולחזור ולהשתמש בפסח.