האם כשר לפסח?

השאלה: שלום רב,
בפסח אתחיל את החודש השלישי להריוני. מזה מספר חודשים אני נוטלת מדי יום מולטי-ויטמין הכולל חומצה פולית וכן אומגה 3. ידוע לי כי התפתחות העובר העיקרית מתרחשת בשלבי תחילת ההריון וכעת למעשה מתפתחים רוב המערכות בגופו של העובר, המוח, ועוד. הויטמינים, אומגה 3 והחומצה הפולית הינם חשובים מאוד להתפתחות התקינה ולהפסיק ליטול אותם במשך שבוע שלם אני חוששת- שבוע זהו זמן רב בהתפתחות ומדי שבוע מתפתחים מקומות חדשים בגוף העובר.
ניסיתי למצוא את שמות הכדורים שאני לוקחת ברשימות שונות המציגות אילו תרופות, ויטמינים ותוספים כשרים לפסח אך לא מצאתי את השמות.
רציתי לשאול האם הם כשרים לפסח בכל זאת:
החברה של שני התוספים היא- nature´s sunshine
כדור אחד- "פרהנאטאל- prenatal" טבליות ויטמינים ומינרלים בתוספת צמחים, מכיל:
ויטמין A (בטא קרוטן), ויטמין D, ויטמין E (די-אלפה טוקופרול), מגנזיום (אוקסיד), ויטמין C (חומצה אסקורבית), ברזל (ברזל פומאראט), ויטמין B3 (ניאציאמיד), אבץ (גלוקונאט), חומצה פנטותנית (די-קלציום פנתותנאט), ויטמין B1 (תיאמין מונוניטראט), ויטמין B2 (ריבופלאבין), ויטמין B6 (פירידוקסין הידרוכלוריד), נחושת (גלוקונאט), חומצה פולית, יוד (יודיד האשלגן), ביוטין, ויטמין B12 (ציאנוקובאלאמין), שורשוני זנגוויל, תאית (צמחית), דיקלציום פוספט, חומצה שטיארית ומגנזיום סטיאראט (צמחי).
הכדור השני- "omega 3 epa"- כמוסות חומצות שומן מסוג אומגה 3, מכיל:
חומצה אייקוסאפנטאנואית-
(EPA) eicosapentaenoic acid
חומצה דוקוסאהקסאנואית
docosahexaenoic acid (DHA)
שמן לימון טבעי, גליצרין, ג´לטין ומים.
תודה רבה...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 8:15:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יהי רצון שההריון והלידה יעברו בשלום ושמחה.

א. פרנטל היא תרופה שאיננה כשרה בפסח, ועל כן יש לפנות לרופא שיגיד האם יש חובה לקחת פרנטל או אולי יש תחליף שהוא כשר לפסח.
ב. אומגה 3 יש כשרים לפסח, אפשר לקנות.

חג כשר ושמח