אשכנזי אצל הורי אשתו הספרדים בפסח

השאלה:

שלו כבוד הרב שליט"א!
בפסח הקרוב אי"ה התארח אצל הורי אשתי הספרדים שאינם נוהגים באיסור קטניות-ואני אשכנזי הנוהג כדין הרמ"א.
א.האם עלי לבקש מלכתחילה שיבשלו לי ולאשתי מאכלים שאין בהם חשש קטניות?או שמשום כבוד הבריות מתבטל מנהג הקטניות מלכתחילה?
ב.האם שמן קטניות מתבטל בתבשיל כדין קטנית המתבטלת בשישים? והאם הדין לכתחילה?
ג.וכן, מה דין של תערובת קטניות? עוף שיש בו תבלין קטנית-מותר לי לאכול או לא?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. מלכתחילה ניתן לבשל באותם כלים אוכל ללא קטניות ושמן קטניות.
ב. מלכתחילה אין להשתמש בשמן קטניות. בחלק מהשמנים ניתן להקל בדיעבד.
ג. מלכתחילה אשכנזים נהגו שלא לאכול כלל קטניות כמו חמץ. וצריך להתארגן לכך ועי"כ לא נכנסים לשאלות כבוד הבריות.