אוכל ללא גלוטן בפסח

השאלה:

לעניות דעתי, מוצרים ללא גלוטן הם הכי כשרים לפסח היום ואין בהם מחמשת מיני דגן כלל וכלל. לכן בכל השנה לא נגע בהם חמץ . היות וסכנתא חמירא . נזהרים מנגיעה בחמשת מיני דגן . בכל זאת למוצרים כאלו המיובאים מחו"ל, כגון: פסטות ומקרוני וכן קורנפלקס אין בהם גלוטן כלל ועיקר. אם כן האם עלי לרכוש מוצרים אלו שוב ובהכשר לפסח?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

אמנם הגלוטן הוא החומר שגורם להחמצה ותסיסה, אבל התורה מעולם לא דנה על עצם החומר, אלא על הגידול, ומכיוון שחכמים הגדירו חמשת מיני דגן א"כ אפילו כשאין גלוטן במוצר (הוצא) הוא חמץ. דין זה הוא גם במקרה הפוך להחשיב כמצה בשבולת שועל למרות שאין בה גלוטן אפשר לצאת יד"ח מצה בפסח, למי שקשה לו באכילת מצות חיטה.

חג כשר ושמח