פורים ושחרית

השאלה: שלום רב
2 שאלות שקשורות לעבודה
אני עובד לילות ככה שאני ער בזריחה מה אני לא אומר בבקשר לברכות השחר?
לא תמיד יש לי זמן להתפלל, אני יכול להתפלל בלי תפילין עד ישתבח וכשיש לי יותר זמן להתפלל עם תפילין את השאר? או עדיף לקחות כשיש לי זמן (לפעמים עובר זמןתפילת שחרית?

אני לא גר בי-ם אבל אני עובד מוצש ויום א וחוזר לעיר ביום א איך אני נוהג?
כמו כן לא בטוח שיהיה לי זמן במוצאש לשמוע מגילה מבעל קורא ואין לי קלף איך אני נוהג?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/19/2013 12:51:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם אתה מתחיל את העבודה לאחר שינה בתחילת הלילה, אתה יכול לברך את כל הברכות.
ב. עדיף בבוקר לומר ברכות השחר. כשיש זמן (לפני שעובר סוף זמן קריאת שמע) להניח תפילין, לומר ברוך שאמר, אשרי, ישתבח, ברכות קריאת שמע ושמונה עשרה.
ג. קריאת המגילה לפי המקום שתהיה ביום א´ בנץ החמה.
ד. צריך לקרוא ואפילו אם צריך לבטל עבודה.

פורים שמח