בניית סוכה

השאלה: שלום רב, אציל בבית אין סוכה. אני גר בבניין. יש לימרפסת פנימית הצמודה לסלון, ללא דלת. זאת אומרת שהיא לא מרפסת שמש אלא המשו של חדר הסלון אך תקרתה גבוה יותר מהתקרה בסלון הצמוד לה. האם ניתן פשוט לקשט מרפסת זו לתלות בתקתה בד ועליו ענפים? כי המצב הכלכלי בבתינו לא בשמים, כך שאין לנו אפשרות לקנות סוכה.

צום קל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/22/2013 12:57:51 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

סוכה צריכה להיות תחת אויר השמים, וכל שיש לה תקרה מעליו איננה סוכה. ועל כן לפי המתואר אין זו סוכה שאפשר לאכול בה בסוכות.

חתימה טובה