הקדמת מועד הספירה

השאלה:

בס"ד  שלום וברכה לכבוד הרב ! אני אתאר לך את הסיטואציה הבעייתית : זה היה באחד הבקרים שבוע שעבר- כאשר בלילה הקודם אמרנו 7 ימים לעומר . ואז קמתי בבוקר ואבא שלי שאל אותי כמה לעומר. ואמרתי לו אתמול היה שבע לעומר והיום שמונה לעומר . .....  לפי מה שידוע לי אסור להקדים את מועד האמירה.  האם מותר לי להמשיך לספור ? (באותו הלילה בו בביהכנ"ס היו אמורים להגיד 8 לא אמרתי איתם ...  האם מותר בכל זאת להמשיך לספור ?!   תודה רבה . המשך שבוע טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 8:16:13 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אם ביום השמיני אמרת במשך היום "היום שמונה ימים..." אתה יכול להמשיך לספור בברכה אם יום שלם לא ספרת אתה לא יכול להמשיך ולספור בברכה.