שימוש בתנור בחג

השאלה: האם קיימת אפשרות להשתמש בתנור בחג ( תנור דילונגי 2 תאים עם כשרות של הבד"ץ) לא זה שיש מצב שבת השני שאין לזה מצב שבת ואם מותר איך להשתמש בו?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ח אייר תשפ"ד 10:59

ב"ה

שלום וברכה

כיוון שמדובר בתנור ללא 'מצב שבת' קשה לענות כשאין לנו את כל הפרטים. ולכן נענה באופן עקרוני, ואת תפעלי בהתאם לנתונים.

אף שמותר לבשל ביום טוב, אך גם ביום טוב אסורה פעולה חשמלית, ובתנורים רבים שאין בהם 'מצב שבת'  יש 'טרמוסטט' שמפעיל את התנור באופן ישיר בכל פתיחת דלת, ולא רק ב'גרמא' שאף היא אינה מותרת בסתמא.

לכן מותר השימוש בתנור ביום טוב יהיה מותר, אך ורק אם לא נוגעים בשום כפתור הפעלה בחג, וכן בתנאי שבפתיחת הדלת או בסגירתה לא נוצרת פעולה חשמלית כלשהי.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב