הגעלת כלים קרמיים
הימצאותם של כלים המוגדרים כ'קרמיים' במטבחים פרטיים ומוסדיים, נפוצה למדי בשנים האחרונות. את מרבית החומרים הקרמיים לא ידעו...
טעימת סתם יינם לצורך לימוד
אני לומד ייננות וכחלק מתוכני הלימוד אנחנו מקבלים גם יינות לא כשרים כדי לטעום וללמוד על סוגי היינות השונים שקיימים, האם...
בשר מבוסס תאים מרקמת עובר (בלסטולה ובלסטוציסט)
האם בשר מהונדס הוא בשרי או פרווה? אספקת מזון בכמות ובאיכות המתאימות לצורכי האדם מעסיקה את העולם כולו מאז ומעולם. בין...
מה דינן של עוגיות מצה עשירה?
האם מותר לתת לילדים עוגיות מצה עשירה לאחר בדיקת חמץ? במאמר שלפנינו דן המחבר בשאלת כשרות לפסח של עוגיות מצה עשירה, היינו...
שיקולים מערכתיים להמלצה על משחטות תעשייתיות
במאמר זה המחבר מתייחס בשלב הראשון לפרמטרים קבועים בכל המשחטות, ואח"כ סוקר שיטות תפעול של משחטות ומבחין בהבדלים שבין...
שיקולים מערכתיים להמלצה על בד"צים
כיצד אנו מחליטים איזה בד"ץ נמצא ברשימת ה'מומלצים' ואיזה בד"ץ לא נמצא ברשימה זו? כיצד ייתכן שחלק מהמוצרים של בד"ץ מסוים...
'חוזר וניעור' בפסח למנהג בני תימן (הפוסקים כרמב"ם)
האם תימנים המקפידים על 'חוזר וניעור' יכולים לסמוך על גופי כשרות אשכנזיים או ספרדיים שלא בהכרח מקפידים על כך? מטרת מאמר...