במכון "התורה והארץ" , החלה תוכנית לימוד חדשה אליה נרשמו רבנים ואברכים, בהם גם כאלה העושים הסמכה לרבנות, אשר מלבד העיסוק הפעיל בהוראת הלכות, בתשובות לציבור ובהוצאת חומרי למידה, הם חפצים להרחיב את ידיעתם בתחום וכעת זוכים ללמוד בתכנית מסודרת המקיפה את המצוות התלויות בארץ.
"בעולם התעשייה ובמפעלי הבצק המפותחים כיום שבהם מתעסקים בכמויות אדירות של בצק, חובה להפריש ואחת השאלות שעולה בתכיפות היא מה קורה כששכחו להפריש מאחת העיסות?", מסבירים במכון התורה והארץ, ומדגישים כי אלו חלק מהסוגיות איתן מתמודדים תלמידי התוכנית.
לאחרונה, עלה דיווח של מכון כושרות, על כך, שבאחד האולמות המוכרים בארץ, הופתעו נציגי כושרות לגלות, שהפועל הערבי שהוציא את הבצק מהמעבד ביצע את הפרשת החלה בעצמו בברכה. במקרה אחר, כשביקרו בכושרות במאפיה מהגדולות בארץ אמר המפריש חלה שהוא היה חולה שבוע ולא הגיע, ולא הביאו לו מחליף. "היינו בהלם מוחלט", סיפר הרב כץ מרבני כושרות, והוסיף " מוכרחים שיהיו נהלים ברורים יותר שדבר כזה לא יישנה".
הרב כץ הוסיף כי: "העיסוק בסוגיית הפרשת חלה חשוב לעין ארוך שכן אפילו שכל חומרי הגלם ברמת מהדרין וכל תהליך האפייה נעשה ע"י יהודי, אך לא הופרשה חלה כדין - הלחם שיצא מהעיסה אסור באכילה. לכן, נהלים ברורים בנושא הפרשת חלה הנאכפים על ידי משגיח במקום, יכולים להעלות את רמת הכשרות בעשרות רמות הידור".
עוד בקטגוריה אקטואליה בכשרות
כשרות חומרי הגלם המצפים פירות וירקות
רבים סבורים שבפירות וירקות שאינם מעובדים אין בעיות כשרות, למעשה, הנחה זו אינה מדויקת. כבר לפני קרוב למאה שנה החלו לצפות...
זהירות מחרקים
לקראת ט"ו בשבט הננו מפרסמים את נתוני נגיעות החרקים כפי שעולה מהבדיקות שנעשו במעבדת החרקים שליד מכון התורה והארץ, במהלך...
כשרות משקאות חריפים
עולם המשקאות החריפים מכיל עשרות סוגים שונים. יחד עם ההתפתחות התעשייתית, התפתח גם תחום המשקאות, ומשקאות מסורתיים מיוצרים...