זיהוי הצמחים

המקור לזיהויים של צמחים ובע"ח הוא מתוך הספר של פרופ' עמר- הצומח והחי במשנת הרמב"ם.

חזור למפתח הערכים

חציר

חָצִיר

לפי הרמב"ם, "חצירי גבע" הם "כראת'" (كراث) ממקום פלוני, והוא מוסיף שתרגום "חציר" (במדבר יא, ה) הוא "כרתי".[1] זהו שׁוּם הַכָּרָשׁ (Allium porrum), ויש לו זנים אחדים. הוא נזכר כמה פעמים במשנה בשם כְּרֵישִׁין (ראו בערכו). הרמב"ם מזכיר אותו ואת הבצלים והשומים[2] בין מאכלים שאין להרבות באכילתם.[3]



[1].פהמ"ש כלים יז, ה.

[2].הלכות תרומות טו, ט.

[3].הלכות דעות ד, ט. הזרעים שלהם (זרעוני גנה) אינם מאכל אדם; ראו הלכות                כלאים א, ח. 

toraland whatsapp