הקריאה בשמיני עצרת

השאלה: איך מסדרים את העליות בקריאת התורה של שמחת התורה שחל להיות בשבת: א. חמשה עליות (שיכולים לחזור על עצמם), חתן תורה (עולה שישי ), שביעי קורא בספר שני חתן בראשית, מפטיר קורא בספר שלישי מוסף היום. שזה דומה למקרים אחרים של הוצאת שלושה ספרים (לדוגמה ר"ח טבת בשבת) ב. לחלק את העליות הראשונות לשש עליות, חתן תורה עולה שביעי, חתן בראשית עולה "שמיני" וקורא בספר שני, ומפטיר קורא בספר שלישי

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ' תשרי תשפ"א 14:20

קוראים עד 'מעונה א-לקי' את כל הקרואים שרוצים לקרוא. ולא פחות מחמישה. ממעונה עד סוף ס' דברים לחתן תורה. בספר השני קוראים שביעי בחומש בראשית עד 'ברא... לעשות'. בספר השלישי קוראים למפטיר של שמיני עצרת.