תשלום עבור אמבולנס

השאלה: ראובן נפגע בתאונת דרכים . שמעון רואה זאת וניגש אל ראובן ואומר שמעון לראובן , כי הוא יזמין עבורו מגן דוד אדום . ראובן מתנגד וטוען שהכל בסדר אצלו . שמעון לא משתכנע והזמין אמבולנס של מד"א , שהגיע ואחד מהפראמדיקים בדק את ראובן ומצא שראובן אכן לא צריך שום טיפול . מי צריך לשלם למד"א על הזמנת האמבולנס ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ג' אדר ב׳ תשפ"ד 10:21

בס"ד

שלום וברכה

נראה שהלכתית מכיוון שראובן לא רצה את האמבולנס לכן אין אפשרות לחייבו בתשלום על כך. אבל נראה שמכיוון ששמעון עשה פעולה שהיא לטובת ראובן (למרות שלא רצה אותה) יש מקום לפנים משורת הדין שראובן ישתתף בהוצאה.