צדקה לבני משפחה

השאלה: שלום לכבוד הרב! אנו זוג צעיר ובס"ד מסתדרים טוב מבחינה כלכלית (ברשותנו דירה ואנו מצליחים לחסוך). אחד מהורינו מתנהל כלכלית בצורה בלתי מחושבת - קונה ומוציא הוצאות מרובות בשפע רב מבלי קשר להכנסתו ויכולתו, ומתוך כך לעיתים זקוק לסיוע בהוצאות חגים ואירועים משפחתיים וכדו'. ברור לנו שלא נוכל לשנות התנהלות זו. התלבטנו בינינו לבין עצמנו האם ע"פ הלכה חובתנו לסייע לו? ולהקדימו לפני שאר צדקה? ומעבר לשורת הדין - כיצד ראוי לנהוג במצב זה? תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אריאל | כ"ז תמוז תשע"ו 21:26

אומנם עקרונית אתם מחויבים לעזור להורים כיון שהם קרובים לכם.

אך אדם שחי ללא חשבון יש לעזור לו לחיות לפי חשבון דרך ארגון פעמונים או ארגון מקימי לסייע להם.

ולא לסייע לו כספית אלא רק בהתיעצות אתם